Jo Cools is mijn naam en ik heet je van harte welkom op mijn fotosite. Ik ben een beginnend amateur die schuchter zijn eerste stappen zet in de wereld van de digitale fotografie. Alle begin is natuurlijk moeilijk, zoals je misschien wel ziet aan de kwaliteit/compositie van mijn foto's. Mijn interesse voor fotografie heb ik voor het grootste deel te danken aan mijn vader Jef, voor wie foto's maken al een grote hobby is zo lang ik me kan herinneren. Ook zijn werk is hier op Zenfolio te bewonderen.

Van de foto's die je kan bekijken, zijn er een aantal genomen met compacte toestellen, de Canon Powershot A95 en de Canon Powershot SX230 HS. Andere foto's maakte ik met mijn eerste reflextoestel, een Canon EOS 1000D.

Qua fotograferen hou ik van landschapsfotografie (zie mijn vader: de appel valt dus niet ver van de boom). Mijn vrouw en ik zijn niet echt zonnekloppers, dus wij zoeken onze reisbestemmingen veelal in het noordwesten van Europa. Zo houden we veel van Groot-Brittannië, en we hebben ons hart verloren aan Ierland. Een adembenemend land, waar mooie landschappen niet te tellen zijn, maar waar we ook steeds terug naartoe gelokt worden door de vriendelijkheid en openheid van de mensen en zeker ook door hun muziek.

Omdat mooie landschappen niet alleen in het VK te vinden zijn, ga ik als wandelfan ook graag op stap in België, waar de Voerstreek mijn voorkeur wegdraagt. Ook in mijn woonplaats Westerlo en omgeving durf ik wel eens een plaatje te schieten.

Naast landschappen heb ik ook interesse voor theater- en concertfotografie. Deze laatste vind ik aartsmoeilijk -ook wegens de beperktheid van mijn materiaal- maar ik vind het telkens weer een leuke uitdaging. Ik krijg ook de kans om hier regelmatig wat in uit te proberen. Mijn vrouw speelt amateurtoneel en zingt in een covergroep, wat mij natuurlijk leuke oefenstof biedt.